El CB Pardinyes Lleida va trigar a entrar en el partit, però en el darrer període els de Gerard Encuentra van fer un cop sobre la taula i, liderats pel danès Mads Bonde Stürup, van aconseguir sumar la novena victòria de la temporada davant un rival directe en la lluita per la permanència com és l’Hozono Global Jairis Alcantarilla.

Stats partido Jornada 19 vs Alcantarilla

El CB Pardinyes Lleida va sumar una nova victòria i ho va fer patint davant un rival directe per la salvació, l’Hozono Global Jairis Alcantarilla (78-75).
Els de Gerard Encuentra arribaven al matx força tocats. Sobretot en el joc interior després de conèixer la baixa de Filip Knezevic. L’equip lleidatà esperava no haver de patir en excés davant un Jairis molt físic i amb homes molt més alts que els de la plantilla groga i negra.

El primer període va mostrar un Hozono Global Jairis amb moltes ganes després de 2 setmanes sense competir. Els visitants, motivats per la necessitat i les ganes de sumar una victòria, van arrencar amb un parcial de 9-13 on els 9 punts dels lleidatans venien des dels 6.75. Tot i això, els murcians van permetre que els homes de Gerard Encuentra trobessin una escletxa per plantejar el seu joc i aquests no el van desaprofitar. Aconseguint tancar el primer període només cinc punts per baix (20-25).

El segon quart va ser diferents, els grocs i negres van despertar igualant el matx en els primers minuts de joc. Tot i això el conjunt visitant no abaixava els braços i liderats per Ferragut i Aramburu, 10 punts per cada un al descans, van tornar a posar-se per davant en el marcador (25-33 al minut 5). La segona meitat del període va ser del CB Pardinyes Lleida. Un parcial de 20-10 pels del barri de la capital del Segrià permetia als locals posar-se per davant i tancar la primera part amb un triple de Jordan Rogers, que tornava després de 3 mesos de baixa, per deixar el marcador 45-43 favorable al CB Pardinyes.

El pas pels vestuaris va afavorir l’Hozono Global Jairis Alcantarilla que en els cinc primers minuts van aconseguir tornar a posar-se per davant i al final del període el marcador era de 53-60. El pitjor no va ser la remuntada temporal dels visitants, sinó els fantasmes de la derrota a casa que començaven a sobrevolar la banqueta groca i negra (fins a la jornada 18 el CB Pardinyes només havia guanyat un partit com a local).

Al darrer quart, però, Gerard Encuentra va saber transmetre el seu missatge cap als jugadors i aquests van respondre positivament al tècnic lleidatà. Miller (17 punts), Besora (22) i Gasque (11) van liderar la faceta ofensiva del Club Bàsquet Pardinyes que, primer, van retallar distàncies per posar-se a només dos punts (64-66) i en els darrers cinc minuts van saber mantenir el cap fred per no deixar-se vèncer per la pressió.
A falta de 9 segons Miller va tenir dos tirs lliures per tancar el partit 76-75, però no va anotar cap dels dos tirs. Però per sort pels lleidatans, Stürup va aconseguir saltar més que ningú per capturar el rebot, llançar en l’aire i rebre una falta que suposarien dos tirs lliures, que aquests si entrarien, deixant així el partit sentenciat (78-75) i al CB Pardinyes Lleida una mica més a prop de la permanència a la LEB Plata.