El LEB Plata va lluitar fins el final però no va poder aguantar el ritme d’un Bàsquet Girona que va emportar-se el matx

L’Ilerdauto Nissan Pardinyes no va poder signar la novena victòria de la temporada i va caure 85-97 davant un dels millors equips de la conferència est, com és el Girona.

El matx va començar bé pels homes de Gerard Encuentra. L’encert des de més enllà dels 6.75 permetia l’Ilerdauto Nissan Pardinyes jugar de tu a tu amb un Girona superior en la pintura però sense encert. Amb el pas dels minuts, els jugadors gironins, liderats per Antonio Hester i Gerard Sevillano, aconseguien entrar el partit i s’emportaven el primer parcial 28-31.

El segon període va ser, de nou, força igualat. No pel control del joc, on dominaven els gironins, si no per l’encert. Els lleidatans, superant el 60% d’encert des de la línia de 3 punts seguien posant contra les cordes a un Girona que només va encertar un triple en tota la primera meitat. Adrià Duch, David McCulloch i Wendell Davis lideraven el conjunt groc I negre. Només una cistella en el darrer segon del període va permetre al Girona marxar cap als vestidors dominant el resultat 45-47.

A la represa, però, va canviar el guió del partit. El Girona va mantenir el seu ritme però el Pardinyes, sense idees en atac i sense l’encert de la primera meitat, va veure com el Girona obria les primeres distàncies en el marcador. Antonio Hester i Gerard Sevillano, 24 i 19 punts respectivament, lideraven un Bàsquet Girona que començava a tocar la victòria. A partir del minut 5 de període, Wendell Davis (29 punts, 8 rebots) va despertar. El d’Ohio va tornar a igualar el marcador deixant un parcial de 28-30 i un resultat de 73-77 quan només faltaven 10 minuts pel final del partit.

Al darrer quart, el desgast físic dels lleidatans va aparèixer. Sense Lamine Dieng ni Pol Domingo i amb un Raúl Lobaco amb molèsties des de l’inici del partit, la rotació groga i negra era curta. Els jugadors gironins van aprofitar els primers 3 minuts de manca de concentració local per marxar en el marcador i obrir una distància que el Pardinyes ja no aconseguiria retallar. El darrer període va tenir un parcial de 12-30 que deixava un marcador final de 85-97.

La pròxima setmana, l’Ilerdauto Pardinyes visitarà l’Arcos Albacete Basket en un duel directe de cara a la pròxima fase de la Lliga LEB Plata.