ARTICLE D’AVUI DEL DIARI SEGRE SOBRE EL CB PARDINYES:

 

El CB Pardinyes, líder en ascensos

Lidera en solitari la Copa Catalunya i apunta a l’EBA després de 5 ascensos en 6 anys

X. Pujol | Lleida

El Club Bàsquet Pardinyes sembla que continuarà fent honor aquesta temporada al seu renom de rei de l’ascens. Després d’acumular-ne cinc en només sis anys, cosa que li ha permès passar de la categoria més baixa, la Territorial B, fins a la Copa Catalunya, l’avantsala a les lligues nacionals on és ara, l’equip que dirigeix Jorge Serna s’ha situat aquesta setmana líder en solitari per primera vegada aquest any, i presenta clarament la seua candidatura a lluitar per l’ascens a la Lliga EBA.

Quan queden dotze partits perquè finalitzi la fase regular, el Pardinyes té tres victòries de marge sobre el primer equip que queda fora de les quatre primeres posicions que donen dret a jugar el play-off. «Havíem programat la temporada per obtindre 15 victòries (ja en sumen 14) i aconseguir la permanència, però estem jugant molt per sobre de les nostres possibilitats», reconeix el tècnic, que fins fa molt poc havia de fer malabarismes per entrenar i jugar els partits per falta d’efectius. «Fins fa dos setmanes érem vuit jugadors a la plantilla (s’hi ha incorporat Rubén Sáiz, ex del CN Tàrrega). Pràcticament no podem entrenar-nos cinc contra cinc i tenim sort que dos dels tres dies que ens entrenem tenim el reforç d’algun júnior del Sícoris», explica Serna.

Dels nou jugadors que componen la plantilla, sis es van formar al planter del Lleida Bàsquet, i cinc d’aquests, Pau López, Ricky Rivas, Sergi Villegas, Pol Domingo i Rubén Sáiz, van jugar o van estar vinculats en alguna ocasió al primer equip blau. David Vallverdú i Gerard Sevillano estan cedits pel Força Lleida i Marc Vidal i Sergi Ruiz són els únics originaris del Pardinyes.

El president, Jordi Mauri, assegura que, en cas que s’aconseguís l’ascens, «s’intentarà assumir-ho». «No direm que no, però si els números no quadren (el pressupost s’hauria de doblar) no tindrem cap problema a renunciar-hi. El més important és la viabilitat del club», va apuntar Mauri, que també va deixar clar que volen «jugadors de Lleida, no de fora».

CatalanEnglishSpanish