Berni Tamames s’incorpora aquesta temporada  com a entrenador d’un equip de la base del CB Pardinyes. Concretament, Berni entrenarà al Cadet Negre del CB Pardinyes.

Berni Tamames

ENTREVISTA A BERNI TAMAMES

CB Pardinyes: Aquest any faràs d’entrenador d’un equip de la base del club, com et definiries com a entrenador?

Berni Tamames: Em defineixo com un entrenador amb moltes ganes d’aprendre. Crec que en qualsevol feina com a la vida en general mai has de deixar d’aprendre i millorar i mai és tard per aprendre coses noves. A més el bàsquet és un esport que evoluciona molt ràpidament i hi ha moltes coses que han canviat des que jo era jugador. Està clar que el fet d’haver jugat em dóna certs coneixements o avantatges que no s’estudien, i t’ajuda a anticipar-te a situacions i saber controlar-les més perquè ja les has viscudes abans com a jugador, però també és cert que el bàsquet es veu d’una manera com a jugador i d’una altra com a entrenador. Aquest contrast el trobo molt interessant i només intento aplicar la meva experiència com a jugador a la faceta d’entrenador.

CB Pardinyes: Quins objectius té marques com a entrenador aquest any? (tenint en compte, l’equip)

Berni Tamames: Portaré un equip cadet i està clar que en aquestes edats l’objectiu prioritari és la formació. A més, la filosofia i línia del club en aquest sentit està molt clara. Es deixarà de banda els resultats i ens concentrarem en la formació, tant d’aspectes tècnics de bàsquet evidentment, però també en valors, educació esportiva, etc. El meu objectiu és aportar una formació integral als jugadors, ajudar-los a millorar com a esportitstes i com a persones i que sobretot es diverteixin jugant a bàsquet.

CB Pardinyes: Segons tu, que és més difícil ser jugador o entrenador?

Berni TamamesTot té la seva dificultat, però crec que com a jugador vius millor que com a entrenador. A l’equip, la responsabilitat entre els jugadors està més repartida, en canvi, d’entrenador només hi ha un, i és al que primer es mira quan les coses no van bé. Però trobo igualment d’apassionant la vessant  d’entrenador, perquè en aquests nivells on jo estic ara, la pressió no es nota i pots enfocar-te més en aspectes més formatius.

 

CatalanEnglishSpanish