El Basket Navarra (Pamplona) és un equip amb una àmplia experiència en competició LEB. La temporada 08/09 van fer el salt a la LEB Plata i des d’aleshores no s’han mogut de la tercera divisió del bàsquet estatal si no ha estat per pujar a la LEB Or, competició on van disputar sis temporades consecutives (de la 10/11 a la 15/16). Des de llavors, la temporada 16/17, el conjunt navarrès ha disputat la LEB Plata on ha competit en el grup per l’ascens en tres temporades consecutives arribant a disputar el playoff en dues d’elles.

Aquesta temporada 2019/2020, el Basket Navarra arriba a la segona fase després d’acabar el primer tram de competició en la desena posició amb un balanç de 9 victòries i 13 derrotes. No obstant això, els navarresos han aconseguit fer bones les victòries contra els rivals directes d’aquesta fase i, d’aquesta manera, comencen la Lliga per la permanència en la segona posició.

El Basket Navarra arriba a aquest tram de competició com l’equip que més anota dels clubs de la conferència oest que lluitaran per la permanència (77,9 punts per partit). Tot i això, la permissivitat defensiva en alguns moments, ha condemnat al Navarra i és que amb una mitjana de 77,8 punts encaixats per partit, és el segon equip que més encaixa dels 6 equips provinents de l’Oest.

A més a més, són l’equip amb millor percentatge en el tir de 2 (55,1%) sent un dels equips que menys ha tirat des d’aquesta distància (451 tirs anotats de 819 llançats). Aquesta superioritat en el tir interior és, clarament, resultat de comptar amb un dels millors interiors de la categoria. I és que Eduardo Hernández-Sonseca (pivot de 2,12) és un dels líders de l’equip navarrès.

Tot i el domini interior, el Basket Navarra també ha destacat en la primera fase com un dels millors percentatges, entre els 6 equips de l’oest que jugaran l’A2, en el tir de tres punts (és el segon amb un 33,6%) però en aquest cas sí que està entre els tres equips que més llancen amb 183 encerts de 544 intents.

PUNTOS – 15,36
IÑAKI NARROS

ASISTENCIAS – 5,4
WILLIAM L. THOMAS

REBOTES – 8,27
HERNÁNDEZ-SONSECA

RECUPERACIONES – 1,35
WILLIAM L. THOMAS

MINUTOS – 31:25
IÑAKI NARROS

VALORACIÓN – 21
HERNÁNDEZ-SONSECA

CatalanEnglishSpanish