El Club Bàsquet Pardinyes-Lleida ha anunciat aquest matí la creació, amb la col·laboració de la Federació Catalana d’Esports per Gent amb Discapacitat Física (FDEDF), d’un equip de basquetbol.?

En l’acte de presentació, el President de la FDEDF, Josep Giménez, ha manifestat la il·lusió amb la qual la institució rep aquesta notícia. «Per a la Federació Catalana això suposa l’assoliment d’una il·lusió llargament perseguida. El nostre desig és portar l’esport per gent discapacitada a tot el territori català, i ens mancava la província de Lleida que no hi havia cap equip».?

?Sílvia Dalmau, responsable de la delegació de Lleida de l’FCEDF, ha explicat que es tracta de la primera vegada que Lleida comptarà amb un equip de bàsquet adaptat, ja que fins ara no s’havia trobat un equip que volgués fer-se responsable de la gestió a diferència de les altres províncies catalanes que si tenen equips que competeixen en les Lligues de la Federació.? A curt termini, explica Dalmau, l’objectiu és «consolidar l’equip amb entrenaments i organitzar amistosos al llarg de la temporada, però no competir en la Lliga de la Federació. De cara a la temporada vinent, però, sí que l’objectiu és poder inscriure’ns en una Lliga i poder competir sota el nom del Club Bàsquet Pardinyes».?

El President del Club Bàsquet Pardinyes, Jordi Mauri, ha explicat que la idea de crear un equip de bàsquet adaptat va començar fa gairebé dos anys arran d’unes conversacions amb la Delegació Territorial de Lleida de la Federació Catalana d’Esports de Persones amb Discapacitat Física (FCEDF) i finalment s’ha pogut assolir. ?A més a més, Mauri, ha parlat de la intenció de crear un torneig de bàsquet adaptat a la ciutat, per tal d’apropar aquest esport a la província de Lleida i ha obert les portes a les empreses lleidatanes a donar un cop de mà per aconseguir major visibilitat d’aquest nou projecte del club groc i negre.?

?Des de les institucions (Govern, Diputació i Paeria), també han mostrat el seu suport al projecte, manifestant la necessitat d’apropar tota mena d’esports a la gent perquè aquesta pugui elegir el què vol practicar.?
?
L’equip estarà dirigit per Carla Calonge i començarà realitzant entrenaments cada 15 dies a la pista del Pavelló Municipal de Pardinyes.

A la imatge, d’esquerra a dreta: Assun Aguilar i Imma Ojer (jugadores), Joan Segura (Esports Generalitat), Berni Tamames (Directiu Clubn Bàsquet Pardinyes), Jordi Mauri (President Club Bàsquet Pardinyes), Wendell Davis (Jugador Ilerdauto Nissan Pardinyes), Josep Giménez (President Federació Catala d’Esports per a Gent amb Discapacitat Física), Adrià Rivas (Jugador Ilerdauto Nissan Pardinyes), Montse Parra (Regidora d’Esports Paeria Lleida), Silvia Dalmau (Delegada Territorial Federació Catala d’Esports per a Gent amb Discapacitat Física), Paco Cerdà (Diputació de Lleida)

CatalanEnglishSpanish