Sr. Dieye i Jordi Mauri, president del CB Pardinyes

Sr. Dieye i Jordi Mauri, president del CB Pardinyes

NDIAGO és un poble d’uns 12.000 habitants situat a la regió de Tarza, al sud oest de Mauritània, i la iniciativa va començar arran d’unes converses entre la junta directiva del Pardinyes i el pare de tres nens de la cantera del club, el Sr. Abderraman DIEYE, nascut en aquesta localitat.

El Sr. DIEYE, porta practicant el bàsquet d’ençà que era petit, i ara fa 10 anys va arribar a Lleida i des de llavors ha fomentat l’esport del bàsquet als seus fills, els quals actualment estan jugant a la base del Club Bàsquet Pardinyes.

En una d’aquestes converses el Sr. DIEYE explicava que al poble on va néixer hi havia un gran nombre de nens i nenes que els agradava el bàsquet, però no el podien practicar degut als problemes econòmics i la falta de mitjans que hi ha a la zona.

El Club Bàsquet Pardinyes, en el seu marc de treball sobre l’afavoriment de l’activitat esportiva entre els més petits, va decidir donar un cop de mà i crear un agermanament amb el poble de NDIAGO, per tal que els nens i nenes d’aquesta localitat poguessin gaudir del basquet.

rebuda equipacions mauritania 1 (2) rebuda equipacions mauritania (2)

Aquest agermanament, consisteix a enviar material esportiu al club ASC NDIAGO per tal que puguin constituir-se com a club en si, adoptant uns colors i un emblema, en aquest cas seran el groc i el negre del Bàsquet Pardinyes, i inscriu-re’s a les seves lligues regionals. També s’ha col·laborat en la construcció d’un camp de bàsquet amb cistelles i mesures reglamentàries.

IMG-20151230-WA0001 IMG-20151230-WA0004 IMG-20151230-WA0005 IMG-20151230-WA0007

El Sr. DIEYE, serà el nexe d’unió entre els dos clubs, el qual s’encarregarà de recollir el material a Pardinyes i lliurar-lo en persona al seu destí, i vetllar perquè aquest material arribí i se li doní l’ús adequat.

Aquest treball continuarà amb l’ajuda en la formació d’entrenadors i gestió de club, per tal que l’ASC NDIAGO no sigui només un projecte, sinó que es consolidi amb una estructura, uns fonaments sòl·lids i amb persones formades.

IMG-20151230-WA0006

 

 

CatalanEnglishSpanish