L’Ilerdauto Nissan Pardinyes va saltar al parquet de la ciutat esportiva Joan Gamper conscient de la dificultat del partit. La diferència física entre els dos equips, accentuada per l’absència de Lamine Dieng amb molèsties al genoll, va obligar als de Gerard Encuentra a confiar en Pol Domingo i Carlos Gasque per fer força al poste baix.

Tot I la diferència d’alçada, els lleidatans van aconseguir un major encert I, en moment del partit, controlar el joc ofensiu per arribar al final del primer període 7-14 al marcador liderats per Wendell Davis amb 8 punts i 2 recuperacions en 8 minuts.

A la sortida del segon quart els blaugrana van reaccionar, més pel desencert defensiu dels grocs i negres que pel seu encert ofensiu. Els minuts anaven pesant en les cames de Domingo i Gasque fins que quan faltaven tres minuts pel descans els blaugrana van posar-se a només dos punts (20-22). Els lleidatans, però, no van arronsar-se i amb un bon joc col·lectiu, tant en atac com en defensa, i amb l’encert des de la línia de 6,75 de Rubín de Celis van aconseguir tornar a marxar en el marcador de 8 punts. Només la manca d’encert lleidatana impedia que els grocs i negres no ampliessin la diferència en el marcador, mentre que els blaugrana només anotaven des del tir lliure. Una cistella de Pol Domingo en un u contra u permetria als grocs i negres posar el 27-33 amb el que el partit arribaria al descans.

FES CLICK A LA IMATGE PER VEURE LES ESTADÍSTIQUES DEL PARTIT

El tercer període va començar amb un triple blaugrana, però seria un miratge, ja que l’anotació d’ambdós equips va ser escassa, 35-39 amb 4 minuts de joc. Els lleidatans dominaven el joc però la manca d’encert seguia dificultant que els de Gerard Encuentra poguessin marxar. La igualtat en el marcador era total, 40-43 quan faltaven un minut, fins que un triple d’Adrià Duch va permetre els lleidatans tornar a obrir una escletxa en el marcador marxant al darrer període 44-49.

El darrer quart va començar com el tercer. La manca d’encert dels dos equips era el protagonista del matx. Amb el pas dels minuts, l’Ilerdauto va prendre les regnes fins que quan faltaven un segon pel final va aconseguir provocar una falta personal en atac que els va donar la darrera possessió per aconseguir guanyar el partit i seguir fent història.