La sorpresa no va arribar en la visita de l’Ilerdauto Nissan Pardinyes  al Bàsquet Girona, líder de la categoria. Els de Gerard Encuentra van competir durant tota la primera meitat, però la segona part va ser dels gironins.

L’Ilerdauto Nissan Pardinyes va sortir fred a la mítica pista gironina de Fontajau i això ho van aprofitar els locals per obrir les primeres distàncies en el marcador amb un parcial de 5-0 obra d’un encertat Gerard Sevillano. A poc a poc, els lleidatans van aconseguir entrar en el partit i va ser amb 3 minuts jugats quan un triple de Carlos Gasque permetia als Grocs i negres posar el 5-3 en el marcador. El Bàsquet Girona seguia dominant el tempo del partit, però la bona defensa dels del barri lleidatà i l’encert en el llançament els va permetre capgirar el marcador a falta de 3:33 pel final del primer quart (13-14). A partir d’aquí l’Ilerdauto Pardinyes va anar sempre per davant durant el primer quart liderat per David McCulloch i amb uns contundents Raúl Lobaco i Wendell Davis sota el taulell que va permetre als de Gerard Encuentra tancar el primer parcial 19-23.

El fred del pavelló es va traslladar a l’interior dels jugadors. Cap dels dos equips era capaç d’anotar les diverses opcions que van tenir i el marcador amb el qual va iniciar-se el segon període es va mantenir durant 3 minuts i 20 segons, Quan el Girona va anotar amb una esmaixada de Cosialls (21-23). Semblava que els gironins aconseguien entrat abans en el partit mentre que l’Ilerdauto no aconseguia anotar fins al minut 4. Els gironins seguien mantenint el control amb Sevillano líder total del seu equip (9 punts I 6 rebots al descans). A manca de 3:29 però, els de Gerard Encuentra van tornar a jugar de tu a tu i amb una bona defensa zonal els grocs i negres van tornar a capgirar el marcador per acabar la primera meitat 38-40).

STATS AL DESCANS:
Punts – Rubín de Celis (5) – Davis (8) – Rodríguez – Duch (3) – Fernández (3) – Dieng (3) – Hundley (2) – McCulloch (3) – Domingo (2) – Gasque (6) – Lobaco (7).
Rebots: Davis (4) – Rodríguez (1) – Duch (1) – Fernández (1) – Dieng (1) – Hundley (1). McCulloch (1) – Domingo (1) – Lobaco (8).

El tercer període va tornar a començar amb un Ilerdauto Pardinyes desconnectat i amb un equip local molt més agressiu que a la primera meitat. Els gironins no només van augmentar l’agressivitat, també van pujar la línia defensiva i amb una pressió a tota la pista va castigar els lleidatans durant pràcticament la primera meitat del període amb un parcial d’11-0 (51-42).

Els lleidatans van buscar la reacció, però la pressió defensiva gironina provocava constants pèrdues de pilota dels grocs i negres. Tot i els intents, els jugadors lleidatans eren incapaç de trobar la manera de superar la defensa per retornar la igualtat en el marcador i el tercer període va arribar al final amb un 64-52 que semblava insalvable.

L’últim quart va ser de pur tràmit. El Girona se sabia guanyador i els continus errors en accions senzilles van portar el partit fins al final amb un Girona que a poc a poc feia créixer la diferència en el marcador fins a arribar al final del partit amb el 84-62 definitiu.

La pròxima jornada, l’Ilerdauto Nissan Pardinyes rebrà dissabte a l’Albacete al Barris Nord a les 18.30.